Викладачі кафедри безпеки інформаційних технологій Факультету кібербезпеки та програмної інженерії взяли участь у конференції

Викладачі кафедри безпеки інформаційних технологій Факультету кібербезпеки та програмної інженерії взяли участь у конференції «Стратегія розбудови кадрового потенціалу України у сфері кібербезпеки та захисту інформації», яка стала першим етапом форуму «Кібер Україна».

Під час конференції обговорили найважливіші питання стосовно підвищення ефективності захисту інформаційних ресурсів України та розроблення й впровадження сучасної системи професійної та освітньої стандартизації.

Учасники конференції також торкнулися питання врахування вимог професійних стандартів у освітніх програмах. Адже саме це дозволить зменшити кваліфікаційний розрив між знаннями/навичками випускників і реальною потребою на ринку праці.

Серед учасників конференції були представники Верховної Ради України, ректори закладів вищої освіти, а також представники Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України та Міністерства оборони України.

Захід організований Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) та Національним агентством кваліфікацій у співпраці з Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та ТОВ «СІТОН-ГРУП».