Кафедра безпеки інформаційних технологій вітає Педченка Євгена з отриманням високої нагороди

НАГОРОДИ ДЛЯ АВІАТОРІВ

Вони прискорюють час і прогрес, приносять в Україну та світ потужні іноваційні зміни, а їхні дослідження та винаходи можуть стати справжнім проривом в науці і техніці.  П’ятеро студентів Національного авіаційного університету отримали іменні стипендії Фонду «Україна».  За традицією свої нагороди молоді таланти отримали з рук Президента України (1994 – 2005 рр.) Леоніда Кучми.

Програма стипендіальної підтримки Фонду «Україна» діє з 2004 року, вона покликана заохотити до подальшого розвитку та навчання тих дівчат та юнаків, які неабияк цікавляться наукою і технікою, а своє майбутнє пов’язують з високотехнологічними спеціальностями. Впродовж майже півтора десятиріччя володарями такої стипендії стали понад півтисячі студентів з усієї України. Насамперед увагу віддано вишам технічного напрямку, адже саме інженери й конструктори здатні творити розвинену державу.

Сума заохочення складає 15 тисяч гривень, її володарі можуть на власний розсуд розпоряджатися цими грошима. На здобуття стипендії висувають професорсько-викладацькі склади вишів, враховують не лише здобутки у навчанні, а й успіхі у науково-дослідницькій роботі, досягнення у спорті й мистецтві, участь у суспільному житті університету, міста, держави.

У 2018 році в НАУ такими студентами стали:

1.Максим Омельченко, студент 3 курсу Навчально-наукового інституту інформаційно-діагностичних систем за напрямом «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Переможець університетської олімпіади з теорії автоматичного керування у 2017 та 2018 роках, учасник 2-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 2018 року. Активно займається науковою роботою. Має публікації: «Оброблення зображень КТ печінки за допомогою загорткової мережі»; «Порівняльні характерстики пакетів Keras та Lasagne для машинного навчання» в науковому журналі «Electronics and Control Systems», учасник Всеукраїнського  конкурсу наукових робіт студентів 2017 року.

2.Анна Ціпов’яз , студентка 6 курсу Навчально-наукового аерокосмічного інституту за напрямом «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Анна – переможець огляду-конкурсу на кращий дипломний проект за напрямом підготовки «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», активна учасниця Міжнародних науково-практичних конференцій у секції «Автоматизація та енергоефективність в авіаційній галузі». Її роботи присвячені проблемі коректного налаштування корегуючої ланки системи керування приводом робота-маніпулятора. Нині напрямком її наукових досліджень є модальне керування приводом робота-маніпулятора. У вільний від навчання час займається волонтерською діяльністю.

  1. Євгеній Пасічниченко, студент 6 курсу Навчально-наукового аерокосмічного інституту за напрямом «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Активний учасник міжнародних науково-практичних конференцій. Дипломний проект студента був відзначений як такий, що описує діючу корисну модель та посів III місце в огляді-конкурсі на кращий дипломний проект за напрямом підготовки «Електротехніка та електротехнологія». Отримав два патенти на корисні моделі: «Синхронний генератор стабільної частоти» та «Літальний апарат вертикального зльоту і посадки». Євгеній має військове звання молодшого офіцеру запасу та військово-облікову спеціальність «Провідний інженер з льотних випробувань повітряних суден».
  2. Євгеній Педченко, студент 4 курсу Навчально-наукового інституту інформаційно-діагностичних систем за напрямом «Управління інформаційною безпекою». Вдосконалює навички у сфері програмування, а саме – у розробці програмних засобів у сфері криптографічного захисту користувацьких даних на основі новітніх криптографічних алгоритмів. Виконує обов’язки командира групи. У 2016 році брав участь у XVI Міжнародній конференції молодих учених і студентів «ПОЛІТ. Сучасні проблеми науки» з доповіддю: «Нова ера в літакобудуванні – Ан-72 та його модифікації», яку було присвячено 110-річчю від дня народження О. К. Антонова.  Виступав на науково-технічній конференції студентів, аспірантів, докторів та молодих учених «Інноваційні технології» в 2017 році зі доповіддю «Побудова узагальненої математичної моделі інформаційного процесу синтезу структур», яка опублікована у виданні «Інноваційні технології. Матеріали науково-технічної конференції студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених». Під керівництвом досвідчених викладачів кафедри займається розробкою методів моделей та засобів для систем виявлення вторгнень.
  3. Володимир Хоцянівський, студент 3 курсу Навчально-наукового інституту інформаційно-діагностичних систем Національного авіаційного університету за напрямом «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Переможець університетської олімпіади з теорії автоматичного керування у 2017 – 2018 н.р., учасник 2-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 2018 року. Займається науковою роботою. Має публікації «Оброблення зображень МРТ печінки з допомогою згорткової нейронної мережі», «Порівняльні характеристики пакетів Keras та Lasagne для машинного навчання» в науковому журналі «Electronics and Control Systems», учасник Всеукраїнського  конкурсу наукових робіт студентів 2017 року.

Під час вручення стипендій Леонід Кучма подякував студентам та їхнім викладачам за активну життєву позицію.

– Я переконаний, що Україна має бути високотехнологічно розвиненою країною. Після розпаду Радянського Союзу ви бачили, що всі йшли отримувати гуманітарну освіту – економіста, юриста – а щодо технічних спеціальностей бажання ні в кого не було. Тому ми давно ухвалили рішення підтримувати талановитих молодих людей, які навчаються в технічних вишах. Я вважаю, що це абсолютно правильно, оскільки я переконаний, що такий попит буде – колись ми вийдемо з тієї халепи, яка сьогодні є і наші високотехнологічні підприємства запрацюють у повну силу, – сказав Леонід Данилович.

Бажаємо подальших успіхів у навчанні та нових перемог!