Cyber Education Day

З нагоди Всесвітнього дня інформаційного суспільства, CRDF Global, за підтримки Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги в Європі та Євразії) в рамках програми з розвитку кібербезпеки, 24 травня 2019 року в Києві проведено форум-хакатон «Cyber Education Day».

Мета події – підтримка інтеграції талановитих українських студентів до спільноти експертів інформаційної та кібербезпеки в Україні і світі, та сприяння їхній взаємодії із бізнесом та державою в об’єднанні зусиль у розвитку технічних можливостей країни для долання кіберзагроз.

Впродовж одного дня, хакатон поєднав у собі три основні потоки: змагання студентів з комп’ютерної безпеки IoT-пристроїв (Caprute the Flag (CTF) Competition), виступи профільних спікерів галузі та ярмарок вакансій з кібербезпеки.

Переможці CTF-змагань були нагороджені призами, а найкраща команда студентів отримала можливість взяти участь у подібному змаганні в США, в рамках тижневого навчального візиту в американський університет у липні цього року!

Одночасно із змаганнями, усі учасники та гості події зможуть відвідали ярмарок вакансій і поспілкувалися з потенційними роботодавцями щодо працевлаштування та особливостей роботи в галузі кібербезпеки.

Також, протягом всього дня в окремій зоні запрошені спікери розказали, які є та як діють спільноти фахівців в Україні та закордоном, які вимоги сучасного ринку праці до сучасного студента/випускника спеціальності з інформаційної та кібербезпеки, та поділилися історіями успіху й практичними порадами щодо можливостей особистого та професійного розвитку в галузі етичного хакінгу для застосування набутих знань на користь суспільству.